Racingföraren Alexander Graff var ensam svensk till start i sin klass i spanska Valencia. Trots minimala förberedelser med bilen, och en del strul på vägen gjorde han en debut som lovar gott inför framtiden.

- Det har varit upp och ned. Men egentligen är vi skitnöjda med vår egen prestation, säger Alexander Graff.

Inför lördagens inledande race kvalade Graff in som 22:a, men när det var dags för tävling körde han upp sig till en elfte plats vid målgång.

- Jag hade hoppats kunna kvala in bland de tio bästa, men vi märke snabbt att reglerna inte var detsamma när det gäller gul flagg som i Sverige. Jag gjorde som jag brukar göra och tog det lugnt vid gulflagg, medan de andra satte sina bästa varvtider då. Det var något nytt vi fick lära oss och jag kommer inte göra om den grejen. Själva racet var ett bra race från min sida. Jag blev klämd i starten och var nere på 26:e plats, och körde upp mig till elfte utan några skråmor på bilen, säger Alexander Graff.

Han startade andra racet som tolva, och var uppe på sjätteplats som bäst innan det blev omstart. Där var han med i en ny incident och var en stund nere på 27:e plats innan han körde upp sig till en slutlig 13:e.

- Det har varit otroligt lärorikt och många var imponerade av vår prestation i helgen, nu laddar vi om för nästa race i Milano, säger Alexander Graff som körde en Chevrolet Impala SS i Nascardebuten.

sport@unt.se