Victor Rollin-Carlsson gjorde comeback i förra matchen, den borta mot Björklöven, efter lång frånvaro på grund av hjärnskakning. Men att "VRC" behövs har han visat genom att bli målskytt i sina två första matcher sedan återkomsten.

– Jag har ju knappt hunnit träna utan bara legat i ett mörkt rum i sex veckor. Det märks ju ändå där ute att jag bara har två hela träningar i mig, säger han och menar på att det kan dröja ett litet tag innan han är i bästa form.

Men när det såg kört ut för Ais, inför en publiksiffra på 5 000, var det han som reducerade till 3–2 med ett skott i krysset med över sju minuter kvar. Plötsligt var det match och en poäng (minst) låg inom räckhåll för Uppsalalaget.

– Då blev det verkligen nerv och man vet ju att det kan gå fort. Ett mål kan man pilla in, säger Rollin-Carlsson.

Detta trots att man i matchens inledning var totalt utspelat och att tränarduon Marcus Ragnarsson/Martin Gudmundsson tvingades till att ta en timeout efter sju minuters spel.

– Vi lägger oss inte ner och dör, som förra året. då hade vi några matcher då vi kollapsade totalt, säger Rollin-Carlsson.

Efter hans reducering låg även en kvittering i luften. Samma man hade en av de bästa möjligheterna i spel sex mot fyra med ett par minuter kvar med ett hårt skott från distans. 3–3 var inte långt borta. Nu avgjorde i stället hemmalaget med ett mål i öppen kasse.

– En sur torsk. Vi fick lite hugg trots att vi inte spelade lysande, säger Gudmundsson.

– I mångt och mycket tar vi för många dåliga beslut med pucken, säger Ragnarsson.

Ais tränarduo var överens om att sett till spelet var nog hemmasegern rättvis.

Men. AIK gjorde två mål i numerärt överläge. Almtuna fick lika många chanser i en utvisningsrik match men tog inte vara på sina powerplay.

– Vi har ju powerplay och där måste vi få hjälp i en sån här match, säger Gudmundsson.

Almtuna hade tagit poäng i fyra raka matcher inför drabbningen på Hovets is men nu kammade man alltså noll.

– Sett över hela matchen kanske vi inte förtjänade någon (poäng) heller, säger Rollin-Carlsson som nu alltså känner sig återställd i huvudet och glad för att vara tillbaka i spel.

– Och kul att få göra mål såklart, säger han.