"Vi spelade bort oss själva i första"

Att det skulle bli tufft visste Sirius. Att gästande Mora skulle leda med 4-0 efter tio minuter var dock inte med i beräkningarna. Guldaspiranten vann till sist med 9-4 i IFU Arena.

Sirius usla start blev alldeles för svår att hämta upp mot ett starkt KAIS Mora.

Sirius usla start blev alldeles för svår att hämta upp mot ett starkt KAIS Mora.

Foto: Robin Widing

Innebandy2019-10-04 21:39

Det var knappt så att publiken hunnit sätta sig till rätta i IFU Arena innan KAIS Mora tagit ledningen mot Sirius.
Matchens absoluta förgrundsfigur, Johanna Hultgren, öppnade målskyttet efter en och en halv minut.

Ungefär nio minuter senare var matchen nästan så gott som över. Då ledde Mora med 4–o mot ett alltför passivt Sirius.

– Vi ger ju bort matchen i första perioden. Vi var inte i närheten av så aggressiva som vi borde vara mot ett såhär starkt lag, sa besvikna lagkaptenen Klara Molin efter matchen.

Samma analys hade även tränare Mårten Pederson.

– 4–0 på så kort tid, nej det är ju knappt så att det går att hämta sig ifrån. Vi spelade bort oss själva helt enkelt.

Vad tror du det beror på att ni inte är påkopplade mot ett så starkt lag?

– Vet inte om det är något vi sagt som misstolkats, för meningen var ju att vi skulle gå ut och vara aggressiva, men det var vi inte fullt ut.

Det var dock ett annat Sirius i den andra och tredje perioden. Då var respekten som bortblåst och man spelade jämnt med Mora i långa stunder. Men laget från Dalarna höll undan och tog vad som får ses som en komfortabel seger

– Svårt att säga vad det berodde på idag, om det var inställning eller respekt. Hur som helst var det för dåligt av oss, menade Klara Molin.

– Vi visade trots allt i andra och framför allt tredje att det blir en helt annan match när vi står upp och sätter våra lägen.

Det fanns trots allt ljuspunkter som Sirius kan ta med sig framöver och precis som Molin säger var det framför allt den tredje perioden.

– Vi får ta med oss att vi är bra när vi spelar desperat och aggressivt. Det var det enda vi tryckte på efter första perioden och sedan märkte vi vil att de inte är så jäkla bra. Men som sagt, då var det för sent. Det är för lätt att möta ett lag som spelar så dåligt som vi gjorde i första, menar Mårten Pederson.

Redan på söndag är det dags för ny match. Då är det Pixbo som gästar Uppsala.

– Vi får deppa ikväll, men jag tror vi klarar av att släppa det här rent mentalt, avslutar Pederson.

Matchfakta

IK Sirius IBK – KAIS Mora 4–9
(0-4, 2-3, 2-2)
Målen: 0–1 (01.28) Johanna Hultgren, 0–2 (07.22) Jenna Saario, 0–3 (09.55) Lina Svarfvar, 0–4 (10.11) Moa Gustafsson, 1–4 (21.54) Amanda Ljunggren, 1–5 (28.00) Johanna Hultgren, 1–6 (28.22) Lina Svarfvar, 2–6 (30.23) Sofie Paulsson, 2–7 (33.39) Johanna Hultgren, 3–7 (40.11) Matilda Nilsson, 3–8 (43.36) Moa Gustafsson, 3–9 (45.40) Ellen Gunnarsson, 4–9 (46.23) Jonna Vuontisvaara
Publik: 609

Så jobbar vi med nyheter  Läs mer här!