Uppsala Basket brukar historiskt sett trivas mot Borås. När lagen möttes i Boråshallen i november tog Uppsala en överraskande seger med 82–79. Mötet är dessutom en repris på förra säsongens kvartsfinalserie som Uppsala Basket vann med 3–1 i matcher.

– Det blir alltid bra matcher mot Borås, så det ska bli kul. De är ett bra lag med bra spelare, men vi ska studsa tillbaka från tisdagens förlust, säger Axel Nordström vars Uppsala Basket är sex poäng bakom trean Borås i tabellen.

– Tidigare har det varit snack om att vi bara ska nå en placering för att över huvud taget ta oss till slutspel. Vi vet att när vi spelar bra kan vi hota alla lag och vi ska högre upp i tabellen, och det är de här lagen vi jagar.

Matchen mot Norrköping Dolphins (73–78) i tisdags var tajt, men gästerna drog det längsta strået.

– Jag tycker att vi var lite för mycket upp och ned, men ärligt talat har vi inte grubblat så mycket över den matchen, säger Axel Nordström.

Axel Nordström toppar fortsatt poängligan i basketligan med sina 20,4 poäng i snitt per match och han följs närmast av sin lagkamrat Viktor Gaddefors som snittar 20,0 poäng per match. Om Nordström får sällskap av Gaddefors även mot Borås är ännu inte helt klart.

– Det är lite dag till dag och det är mycket hysch, hysch just nu. Men han kör på som vanligt och vi räknar med honom. Jag skulle bli förvånad om han inte spelar för oss mot Borås, säger Axel Nordström.

Borås å sin sida bärs fram av sina fem importer, de tre amerikanerna Nimrod Hilliard IV, Jyles Smith, Brett Bisping, islänningen Jakob Sigurdarsson och kroaten Marin Mornar. Därtill har de kraft i form av tidigare Uppsalaspelaren Andreas Person.